[...] nie panikować o każdy gram. Trzeba pamiętać o dużej ilości omega 3, bodajże omega 6 do omega 3 - 4:1, więc rybki chętnie i trochę się etykiet naczytasz. Polecam słonecznik, smalec, jajka, orzeszki ziemne, olej kokosowy i wiórki, oliwę dla tłuszczu i siemię lniane by mieć omegę 3, idealne źródła to tłuste ryby. Mam nadzieję, że troszkę informacji [...]
Są takie produkty, które odpowiednio skomponowane pomogą Ci przytyć. Są to różnego rodzaju mięsa, produkty zbożowe, ryby, oliwa z oliwek, olej kokosowy, smalec, masło ;-) Przy odpowiednim skomponowaniu tych produktów na 100% przytyjesz ;-)
W gwoli ścisłości, smalec nie składa się głównie z nasyconych, dominującym kwasem tłuszczowym w nim jest kwas oleinowy (ten sam co w oliwie z oliwek), w dodatku nie jest tłuszczem niezniszczalnym termicznie, gdyż zasobny jest w cholesterol, który jak wiadomo dość łatwo się utlenia wydzielając szkodliwe związki. Na domiar tego jest ubogo odżywczym [...]
no ale nie bede wariowal przeciez tylko dlatego ze smaze na czym innym przeciez tak ? Smalec/masło/olej rzepakowy i kokosowy bede zamienial po prostu codziennie i tyle :)
[...] od 20-50kg Moze to poczuje bo jak mówię póki co to jakoś mi nie idzie z tymi maszynami 15min bieżnia Miska z wczoraj 1. Chleb żytni, masło orzechowe 2. Chleb żytni, jajo, smalec, pomidor 3. Zupa z pulpetamo (mielona wołowina, ziemniaki, masło klarowane, papryka, marchewka, przecier pomidorowy) 4. J.w Potem trochę wina i chipsów przy filmie [...]
Ogólnie wygląda to dobrze. Ewentualnie produkty takie jak olej z pestek winogron i wędliny warto wyeliminować. Do smażenia np. olej kokosowy, masło klarowane lub smalec.
[...] ilości i dieta w stylu głodówka jak to większość kobiet czyni.. Wszystko wygląda dobrze , jedynie warto podbić tłuszcze do minimum 1g/kg .( tłuste mięsa , ryby , smalec, oliwa , rzepakowy , klarowane , kokosowy , inne orzechy bez ziemnych , itp ) Tłuszcze w górę kosztem białka bym podbił Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2018-12-23 [...]
Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, spraye do smażenia to najlepsze produkty w tym kierunku. Oliwa jak najbardziej też może być. Tutaj możesz poczytać: https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
[...] nie jest jedynym dostępnym źródłem tłuszczów. Masz o wyboru wiele innych i przy okazji lepszych np. do smażenia. W tym celu warto wybrać olej kokosowy, masło klarowane, smalec, czy oliwą z oliwek. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Ryby wędzone okazyjnie jak najbardziej można zjeść. Bazować polecam na świeżych [...]
[...] by źródła białka pochodziły z grupy produktów takich jak: mięso, ryby, jajka, twarogi, sery, odżywki. Źródłem tłuszczu powinny być: mięsa, ryby, jaja, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/pestki/nasiona lub masła z orzechów. Natomiast węglowodany powinny pochodzić z warzyw, ziemniaków (zwykłych i słodkich), owoców, pseudo zbóż [...]
Cześć! Na kształtowanie sylwetki ma wpływ wszystko, od tego jaki trening zrobisz oraz jak się będziesz odżywiał. Niestety to na co zwróciłeś uwagę czyli zawartość mikroelementów będzie miała wpływ. Indeks glikemiczny nie będzie miał dużego wpływu, gdyż zakłada spożywanie jednego pokarmu, a z reguły spożywasz ich kilka jednocześnie. Jednak [...]
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
Pamiętaj że dużo lepszym wyborem jeżeli chodzi o zdrowie będą inne formy obróbki np. gotowanie na parze czy pieczenie. Jak już chcesz jakieś mięsko smażyć to najlepiej sprawdzi się smalec, rafinowany olej kokosowy. Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2021-07-02 15:02:28